הכנה לראיון עבודה בזום, טיפים ואסטרטגיות

תוכן עניינים
גישה לייעוץ קריירה מקוון מותאם אישית אחד על אחד

הכנה לראיון עבודה בזום

מאמר זה עוסק כולו באיך להתכונן בצורה הכי טובה שאפשר לראיון עבודה בזום.

כיצד להתכונן לראיון עבודה בזום ב-5 שלבים פשוטים

הצגה עצמית בראיון עבודה

הצעד הראשון הוא לדעת איך להציג את עצמך בצורה הכי טובה שיש, זכרו ״רושם ראשוני״ הוא מאוד קריטי בכל ראיון עבודה לכן כדאי שתהיה מוכן היטב לשאלה הזו עבור המראיין, הרבה אנשים מפחדים להבריק בראיון עבודה ולא לעשות שום טעויות.

לאחר ההצגה העצמית הנה כמה טיפים שיעזרו לך בהמשך תהליך הראיון:

  • שדר הבעת פנים נינוחה בכל עת.
  • צור קשר עין טוב עם המראיין במסך הזום.
  • דבר בביטחון ובטון דיבור נעים

לאחר שהצגת את עצמך כראוי אפשר להמשיך לשלב הבא

מהן החוזקות שלך ולמה אתה חושב שהעבודה תתאים לך?

זו שאלה שרוב מחפשי העבודה צריכים לענות עליה. חשוב להדגיש את מערכי הכישורים שלך באופן שהם מתאימים או דומים לדרישות התפקיד. זה יכול להיות קשה לענות על שאלה זו אם אינך בטוח מה החברה מחפשת בעובד. עם זאת, אם אתה יודע, אז כל הראיון הופך להיות יותר זורם וקל

הדרך הטובה ביותר לענות על שאלה זו היא על ידי הדגשת נקודות החוזק שלך ומה שעשית בעבר כדי להראות כיצד כישורים אלה יועילו למעסיק העתידי. זה באמת מבהיר איך אתה מתאים לתפקיד ועוזר לך להגדיל את הסיכויים להתקבל לעבודה. האדם שמראיין אותי יוכל להבין את החוזקות שלי, ולקבל מושג ברור יותר על מה המשרה כוללת.

לדוגמא: אני מחפש להיכנס לתפקיד ככותב תוכן עבור הסוכנות שיוצרים תוכן דיגיטלי עבור לקוחות. בעבודתי אני מחפש להשתמש ביצירתיות ובאינטליגנציה רגשית כדי ליצור תוכן משכנע שמושך קהלים ומניע יעדים עסקיים. יש לי יחסי אנוש מצוינים ואני פותר בעיות עם חשיבה יצירתית. אני מאמין שאני יכול לספק תמיכה בכתיבת תוכן וקופירייטינג עבור החברה שלכם.

אני סופר מנוסה עם רקע בשיווק ועיצוב, מה שמאפשר לי להתבלט בין מועמדים אחרים בגלל הרבגוניות שלי. אני רוצה את העבודה הזו כי זה נשמע כמו ההזדמנות המושלמת להשתמש בכישוריי בתחום שמעניין אותי!

אהבתם? מעולה. קחו את הטיפ הזה ונסו להעתיק אותו לכל תחום אחר שאתם עוסקים

מה אהבת בעבודות הקודמות שלך?

חלק זה עוסק פחות במתן מענה לשאלות ספציפיות ויותר בהצגה מי אתה. זו הזדמנות לספר לחברה יותר על האישיות שלך וכיצד התנהגת בתפקידים קודמים. המראיין מנסה למצוא סיבות מדוע המועמד עזב את עבודתו הקודמת וכיצד הוא מרגיש לגביה בשאלת ראיון עבודה זו. אהבתי את העבודות הקודמות שלי מסיבות שונות. אני חושב שהסיבה העיקרית שאהבתי אותם הייתה בגלל שהייתה לי הזדמנות לעבוד על פרויקטים מעניינים עם מגוון סוגים שונים של אנשים. עזבתי את החברה האחרונה שלי כי אחרי שעבדתי שם די הרבה זמן, הרגשתי שהגיע הזמן למצוא הזדמנויות חדשות שיאפשרו לי לצמוח ולפתח את הכישורים שלי עוד יותר.

נהניתי מאוד לעבוד עם צוות של אנשים שאהבתי. תרבות החברה הייתה כל כך חיובית וזה הפך את ההגעה לעבודה כל יום לשמחה. ניסיון עבודה קודם הוא שלב מכריע בתהליך ראיון העבודה. כמועמד, אתה צריך לספק פרטים על המשרות הקודמות שלך ומדוע עזבת, או מה אהבת בהם.

מאוד אהבתי את האנשים שעבדתי איתם בעבודה הקודמת שלי. הרגשתי חלק מהצוות וזה היה ממש מעודד לעשות את המקסימום בשבילם. עם זאת, גיליתי שנהיה לי יותר קשה להתמקד בעבודה שלי אחרי שנולדו לי ילדים. המשרד היה רחוק מדי מהבית וכו.. וכיום אני מוכן לגמרי מהבחינה הזאת

מוטיבציה בעבודה

רוב האנשים חושבים שהדבר הכי חשוב הוא לדעת על החברה או מה שהם עושים, אבל זה לא רק. זה בעיקר קשור בך וכמה תשוקה יש לך לתפקיד הזה. אתה צריך להיות בטוח גם במהלך הראיונות שלך, כי זה הכל בסופו של דבר מתרכז במה שאתה יכול להציע להם ולא מה שהם יכולים להציע לך.

המפתח לראיון עבודה מוצלח הוא הכנה. ההכנה נותנת לך את הסיכוי הטוב ביותר להיות מוכן לשאלות שמעסיק עשוי לשאול אותך, וגם לענות עליהן באופן שישכנע את המראיין שאתה המועמד הנכון לתפקיד.

דרך מצוינת להתכונן היא לחשוב אילו כישורים, ניסיון ואיכויות יש לך שיהפכו אותך למתאימים לתפקיד. רעיון טוב נוסף הוא לחשוב כיצד חוויות העבר שלך יכולות להראות כיצד המוסר עבודה שלך יועילו בתפקיד החדש הזה.

חשוב גם להיות תמציתי בעת תשובות לשאלות במהלך ראיון ולא להתעסק יותר מדי על משהו לא רלוונטי או לא חשוב (תמיד תוכל לפרט את התשובות שלך מאוחר יותר). הקפד להזכיר כל עבודה התנדבותית או תפקידי אחריות המדגימים כישורי מנהיגות ומוסר עבודה שכן אלו חשובים בתפקידים רבים.

כדי להבטיח הצלחה בראיון, הקפידו להתכונן אליו מראש. למד את החברה והדגש את נקודות החוזק שלך המתאימות לתפקיד. הכינו תשובות לשאלות שאולי תישאלו וחקרו ביסודיות את ההיסטוריה והתרבות של החברה. כמובן שבמהלך הראיון לעולם לא לשכוח שתקשורת פנים אל פנים היא המפתח כשמדובר בראיון, אז וודא שהבעות הפנים שלך מתארות חיוביות, אושר וביטחון!

תן דוגמא ספציפית למקרים בהם ביצעת ביצועים טובים תחת לחץ

אני יכול לספר על עצמי כשהתכוננתי לראיון העבודה שלי, הזדמן לי להתראיין אצל אחד ממנהלי החברה. הייתי קצת מתוח בהתחלה אבל זה לא מנע ממני להיות מסוגל לענות על כל השאלות שלו בביטחון ובמקצועיות.

הוא שאל אותי מהי החולשה הכי גדולה שלי ומהם כמה מהדברים שאני גאה בהם. במהלך השאלה הזו, הוא שאל אותי על תקופה שבה תפקדתי טוב תחת לחץ, אז שיתפתי סיפור על חוויה שבה עזרתי לפתור מצב קשה עם לקוח, ואיך תפקדתי היטב תחת לחצי הלקוח והחברה

כמובן שהמקרה הזה הוסיף לי כמה נקודות זכות אצל המראיין ובזכות זה גם התקבלתי לעבודה.

איך להתכונן לראיון בזום

אנשים רבים מתקשים לגרום למראיינים שלהם לזכור אותם לאחר הראיון. הנה כמה טיפים מיועצי קריירה, שעזרו להרבה אנשים להתקבל לעבודה באמצעות ראיונות זום, וכיצד להתבלט במהלך הראיון. אנשים לעתים קרובות לחוצים לפניי ראיונות וקל להבין מדוע. זו חוויה מלחיצה קצת שדורשת מכם להיות מוכנים למגוון שאלות שונות מהמראיין. הנה כמה טיפים איך להתבלט בראיון עבודה בזום:

– השתדלו לא למסור יותר מדי פרטים אישיים על עצמכם במהלך הראיון זה עלול לגרום לכם להיראות לא מקצועיים ולא מוכנים.

– העלו כמה שאלות טובות לפני כן ורשמו אותן בפנקס או בטלפון כדי שלא תשכחו אותן במהלך הראיון.

-תמיד ברך את המראיין שלך בחיוך והצג את עצמך

-שאל אותם מה שלומם

-היה בטוח וענה על כל השאלות בביטחון

-אם אתה מכיר את האדם שמראיין אותך, ציין זאת בהקדמה שלך

בראיון זום, על המועמד ליצור לעצמו סביבה נוחה. עליכם לוודא שיש בידכם את המחשב, מטען הטלפון וכל פריט אחר שאתם צריכים כדי לעבור את הראיון בהצלחה וללא הפרעות. כמו כן, על המועמד להיות מוכן לענות על שאלות על תרבות החברה, מהן הציפיות שלו מהעבודה, מה הם תורמו לחברה הקודמת ועוד. שאלות אלו יתנו להם מושג כיצד אתם תתאימו לחברה

הכנה לראיון זום חיונית. זה יקבע את הכישורים שלך ואת האופן שבו אתה נתפס. ראיונות זום הם תמיד שונים, אז חשוב להיות מוכן לכל דבר. ראיון העבודה הוא הצעד החשוב ביותר עבור איש מקצוע. כל מועמד נדרש להתכונן לכל שאלה אפשרית, לגייס מנטלית את מערך הכישורים שלו ולהציג את עצמו באור טוב. מראיינים לא רק מחפשים אנשים עם המיומנויות והידע הנכונים, הם גם רוצים מישהו שיכול לעבוד היטב עם הצוות. מועמד צריך ללמוד איך לענות על שאלות בביטחון ולהיות מסוגל לדבר על הניסיון שלו באופן שיגרום להם להישמע כמו נכס.

יועץ קריירה יכול לעזור למועמדים להתכונן לראיון עם עצות מתאימות לגבי מה שנדרש כדי להצטיין בכל סוג של ראיון עבודה, כמו גם דוגמאות ספציפיות לשאלות שעלולות להישאל במהלך ראיון. אנחנו כאן במרקורי נייעץ לכם וניתן לכם מגוון רחב של כלים כדי שתצליחו להתקבל לכל מקום שתרצו בהצלחה רבה.

עמרי ווגסטף

יועץ קריירה והבעלים של “מרקורי שירותי קריירה” מומחה לינקדאין, מרצה על ניהול קריירה בעולם העבודה החדש, ומלווה אנשים למציאת עבודה שהם אוהבים.

מרצה בחברות, ארגונים אוניברסיטאות ומנחה הפודקאסט “הצלחה עם משמעות” בו אני מראיין את המנכ”לים המובילים במשק על הצלחה בקריירה.

לייעוץ קריירה אישי לחצו כאן
לתיאום הרצאות בארגון שלכם: לחצו כאן

מה דעתכם? נשמח לשמוע!

מאמרים קשורים שיכולים לעניין אותך:

פתח צ'ט
1
צריכים עזרה?
היי מה שלומך?
כאן עומרי... איך אני יכול לעזור לך?
דילוג לתוכן