כך תגדילו את הסיכויים שלכם להתקבל לעבודה בהייטק

תוכן עניינים
איך להתקבל לעבודה בהייטק
אחד היתרונות של תחום ההייטק הוא, שכולם יכולים להשתלב בו. בין אם אתם צעירים ומחפשים דרך לבנות לעצמכם קריירה או שאתם רוצים לעשות הסבה מקצועית, המשכורות הגבוהות והיצע המשרות הגבוה מושכים נשים וגברים מכל טווח הגילאים.

למה כדאי לכם למצוא עבודה בהייטק?

רוב העובדים בתחום ההייטק משתכרים היטב. אף על פי שאף תעשייה לא חסינה ב-100% מפני שפל כלכלי, תעשיית ההייטק ערוכה לעמוד באקלים הכלכלי הנוכחי בקלות יחסית, ולכן מציעה ביטחון תעסוקתי גדול. רוב החברות מאפשרות לוחות זמנים גמישים ואינן נוקשות בהשוואה לתעשיות אחרות בשוק. בשל כך, רבים מהעובדים בתעשייה יכולים לבחור מתי לעבוד ומאיפה.

בתחום שמאפשר למידה והתפתחות מתמדת, כל עובד בתעשיית ההייטק יכול להמשיך להתפתח לאורך כל שנות הקריירה ולרכוש ידע ומיומנויות נוספים בתעשייה שיש בה תרבות ארגונית מפותחת, שלא מבוססת רק על הידע הקיים של העובדים, אלא על למידה והתפתחות כדרך חיים.

בסופו של דבר, הביקוש הגבוה לאנשי מקצוע בתחום ההייטק פירושו יותר הזדמנויות עבודה לבוגרים טריים. בין אם אתם מגישים מועמדות לתפקיד התחלתי בסטארט-אפ טכנולוגי או ממשיכים לתפקיד בכיר בחברת הייטק גדולה, ההזדמנויות הן אינסופיות. תעשיית ההייטק היא רווחית ומציעה חיים נוחים, ככל שתתקדמו בקריירה שלך.

 

לאיזו השכלה תזדקקו כדי להתקבל לתחום ההייטק?

למרות שרוב המעסיקים מעדיפים לגייס עובדים עם תואר ראשון, תעשיית הטכנולוגיה היא גמישה, ומעסיקה אנשים עם או ללא השכלה אקדמית. עם זאת, ייתכן שתידרשו למיומנויות וכישורים מקצועיים שרלוונטיים לתחום העיסוק שבו תעסקו. חברות מסוימות כמו Monday למשל, מציעות קורסים מסובסדים כחלק מתהליך הגיוס שלהן, ופעמים רבות מציבות רף כניסה שמצריך השכלה בסיסית בלבד. במקרים אלו, ייתכן שתידרשו לעבור ראיון אישי או מבחן קבלה ללימודים.

רוצים להגדיל את סיכוייכם להתקבל לעבודה בתחום ההייטק? לפני שאתם מגישים את מועמדותכם, הנה 5 הצעדים שעליכם לנקוט כדי להתקבל לעבודה בשוק הכי מתפתח, דינמי, מעניין ומבוקש בשוק העבודה בארץ ובעולם.

  1. רכשו ידע ומיומנויות

תחום ההייטק מכיל מגוון רחב של תפקידים, שדורשים ידע ומיומנויות שונות. אם החלטתם במה אתם רוצים להתמחות, רכשו ידע בתחום דרך מוסדות הלימוד המובילים בתחום. אל תתפשרו על פחות מהטוב ביותר. כדי להתברג ולהצליח בהייטק, עליכם להיות לא פחות ממעולים, ואין בעולם הזה מקום לבינוניות.

  • רכשו מיומנויות למידה

בתחום ההייטק חשוב לרכוש מיומנויות למידה, שיאפשרו לכם להרחיב את הידע שלכם כל הזמן, בעיקר בשל העובדה שזה ייפתח לכם הרבה יותר דלתות בעתיד. תחום ההייטק מאוד דינמי, והרבה עובדים בתחום יכולים לשנות תפקיד או לעסוק במגוון פרויקטים רחב לאורך שנות הקריירה. ככל שיהיה לכם יותר מה להציע, כך תוכלו להתקדם לתפקידי המפתח והניהול. מיומנויות מרובות יאפשרו לכם להיות דינמיים, ולהתאים את עצמכם לשוק, לחברה בה אתם עובדים ולשינויים המהירים.

פרט לכך, תחום ההייטק מצריך יכולות מורכבות כמו היכולת לפתור בעיות, הבנה של רעיונות מופשטים וחשיבה מחוץ לקופסה. ככל שתרחיבו את הידע והכלים שלכם, כך תוכלו להציע יותר.
ובסופו של דבר, זה ישחק לטובתכם ויגדיל את הסיכויים שלכם להתקבל למשרות נחשקות בחברות נחשבות.

  • שאלו שאלות

אין כמו אנשים סקרנים ורעבים ללמידה בתעשייה.
כדי להוציא את המיטב מתהליך הלמידה שלכם, היו סקרנים, שאלו שאלות, ואם אינכם מבינים משהו, אך תעמידו פנים – היו צנועים, ובקשו הדרכה. אל תפחדו ממושגים שאינכם מכירים, היעזרו במגוון רחב של משאבי ידע (עמיתים, אינטרנט, קורסים…) ותרגלו כמה שיותר.

 

  • פתחו מיומנויות רכות

יכולים להיות לכם כישורים טכניים נפלאים, אך אם היכולת לעבוד בצוות ומיומנויות תקשורת גבוהות יעניקו לכם יתרון משמעותי על פני מתמודדים נוספים למשרה.
מיומנויות כמו הקשבה, אמפתיה, יכולת רתימה, יכולת ניהול קונפליקטים, חניכה.

 

חשוב להבין, מהנדס תוכנה בחברת הייטק יכול להיות מומחה בתחומו, אך יכול ליצור ויכוחים מיותרים, משחקי אגו ולמנוע התקדמות כצוות.
ולכן  מיומנויות תקשורת גבוהות, נדרשות כיום מאוד בשוק העבודה של העולם החדש.
הכישורים הללו חיוניים אף יותר מהכישורים הטכניים, והרבה חברות מוכנות להשקיע בעובדים שמסתמנים כשחקנים קבוצתיים טובים, נלהבים ובעלי יכולת ללמוד מאשר בגאון טכני שיסתבך עם עמיתים לעבודה.

  1. רכשו ניסיון

בשלב מסוים עליכם לבנות פרויקטים משלכם. גם אם זה בהתנדבות בהתחלה –  זו הדרך היחידה בה תיתקלו בבעיות ואתגרים מהחיים האמיתיים, מה שידחוף אתכם לפתח פתרונות משלכם.

זה המקום להדגיש, שפיתוח אפליקציה לדוגמה, גם אם היא פשוטה לכאורה, יכול להתגלות כהברקה מדהימה. הדבר החשוב הוא, לאפשר לעצמכם ליהנות מהדרך ולגעת בתחומים שמעוררים בכם תשוקה ושמעניינים אתכם באופן אישי, כך שהמראיין יוכל להכיר מעט את עולמכם כשתראו לו את מה שפיתחתם.

קיום פרויקט צדדי יכול לשפוך אור גם על היצירתיות שלכם, על היוזמה ועל התעוזה, תכונות נוספות שבהחלט יכולות לספק לכם נקודת פתיחה טובה יותר בראיון העבודה.

מחפשים רעיון? נסו להגדיר בעיה שאתם מתמודדים עימה בחיי היומיום, ותרגמו את הפיתרון שאתם מציעים לבעיה בטופס, אפליקציה או תוכנה. ככל שתיק העבודות שלכם יהיה עשיר ומגוון, כך תוכיחו שאתם לא מחכים שהדברים ייקרו לכם מעצמם, אלא שאתם אנשים שיודעים להניע את הדברים בעצמם.

לאחר שתבנו מספר פרויקטים, קחו זמן להרהר בחוויות שעברתם. גבשו כמה סיפורים על התהליך, שאליהם תוכלו להתייחס בעת הראיון. היו בטוחים, שזה ישחק לטובתכם.

  1. נטוורקינג, בנו רשת קשרים איכותית

יש משפט שאומר, “your network is your net worth”, ויש סיבה טובה לכך שהמשפט הזה מוכר: כי הוא נכון. ללא אנשים שיוכלו להמליץ עליכם לחברות או ללקוחות, עבור המגייסים או המגייסות אתם קורות חיים, ללא אישיות או סיפור.

בתחום ההייטק זה בולט במיוחד, שכן ידוע שחברות רבות מתמרצות את העובדים שלהן על גיוס עובדים נוספים לחברה, זאת משום, שהן מעדיפות לגייס עובדים דרך המלצות.

מצד שני, אם תתחברו לאנשים הנכונים, תוכלו להיחשף להזדמנויות חמות כמו משרות שנפתחות, גיוס עובדים קרוב וכדומה, ולכן אין תחליף לבניית רשת קשרים משלכם.

כדי לבנות את רשת הקשרים שלכם, עליכם להשתתף באירועים וכנסים, להצטרף לקבוצות מקוונות כמו קבוצות פייסבוק לדוגמה ולבנות נוכחות מקוונת על ידי פתיחת  פרופיל בלינקדאין, פרסום מאמרים ופודקאסטים וכדומה.

  1. הכירו את התעשייה או את התחום שמעניין אתכם

יותר מדי אנשים מתמקדים בתפקיד שהם רוצים ומתעלמים מהתעשייה שבה הוא נמצא.
להיות בעלי כישורים טכנולוגיים בתחום מסוים זה נחמד, אבל זה לא אומר שיש לכם הבנה רחבה באשר לאופן שבו התפקיד שלכם משתלב בתמונה הרחבה יותר – כיצד פועלות החברות במגזר המועדף עליכם, מהן הבעיות שהן מנסות לפתור, מהן הערכים והתרבות שלהן, וכן הלאה.

העובדה היא שחברות ההייטק אינן דומות זו לזו, וכדי להכיר את תעשיית ההייטק המועדפת עליכם, עליכם להבין מי השחקנים המובילים בה? מיהם מקבלי ההחלטות? איך נראה מבנה צוות בחברה רגילה? ועוד.

דרך נוספת לקבל הבנה ברורה על התעשייה שמעניינת אתכם היא לחבור לאנשים שנמצאים בה, להאזין לפודקאסטים, לקרוא בלוגים ולעקוב אחרי המובילים בתחום. כמו כן, מומלץ להתעדכן כל הזמן בהתפתחויות האחרונות.

  1. הגדירו מה אתם רוצים

באופן אידיאלי, העבודה שלכם צריכה להתיישב עם המטרות, הערכים וצורכי ​​החיים שלכם. אחרת, אם תקבלו כל עבודה שיציעו לכם, אתם עשויים להתקדם בקריירה שלכם, אך לא לחוש סיפוק או הנאה.

בדרך כלל, בחירת הנישה שמלהיבה אתכם הולכת עם זה יד ביד. מהסיבה הזו, עליכם להיות אקטיביים ולבחון אילו חברות מעניינות אתכם, לחקור על התרבות הארגונית שלהן, לחתור להכיר אנשים שעובדים בהן כדי לגלות עד כמה הם מסופקים ושמחים להיות שם וכן הלאה.

המחקר הקטן שתעשו עשוי לגלות לכם האם טווח השכר, המיקום של המשרה, שעות העבודה ודרישות התפקיד מתאימים לכם, ובהתאם לכך תוכלו גם אתם לסנן משרות שאינן רלוונטיות עבורכם לפני הגשת הבקשה או ראיון העבודה.

בהמשך, תוכלו להתאים את הערכים שלכם לחברות שאליהן אתם פונים ולבחון אילו חברות יכולות לתת לכם את המענה הטוב ביותר לצרכים שלכם.

בעת הערכת תפקיד מסוים, עליכם לשאול את עצמכם 3 שאלות:

  • האם במסגרת התפקיד תוכלו להתמחות בתחומכם ולצבור ניסיון, ידע וכלים?
  • האם מתאימה לכם התרבות הארגונית הקיימת בחברה, והאם תרצו לעבוד עם האנשים בה?
  • האם המשרה עומדת בציפיות שלכם?

אם שלושת התשובות חיוביות, ככל הנראה, זו עבודה מצוינת עבורכם. אולם, חשוב לזכור, שגם פשרה יכולה לבוא בחשבון, במיוחד כאשר מדובר במשרה הראשונה שלכם בתחום ההייטק. זכרו, הזדמנויות חדשות צצות כל הזמן, ותחום ההייטק דינמי מאוד. הכי חשוב, לצבור ניסיון – לא רק בענקיות הטכנולוגיה, שהן היפר-תחרותיות, ולא תמיד יהיו סביבת העבודה הטובה ביותר עבור כל אחד.

האמינו שכל הזדמנות תאפשר לכם ללמוד, ותהווה הזדמנות למנף את הניסיון שלכם לתפקיד אחר, אפילו מרגש עוד יותר. כל ניסיון תעסוקתי בתשלום מעמיד אתכם במצב טוב יותר כאשר תחפשו את המשרה הבאה. זה בסדר להתחיל בקטן, ועם הזמן, אתם תפתחו את עצמך ליותר ויותר הזדמנויות נהדרות.

  1. למדו איך להתראיין ולספר את הסיפור שלכם

סיפור מקצועי- מה זה ואיך עושים את זה?

בעת ריאיון למשרה בחברת הייטק, סביר להניח שתיתקלו בשאלות שנוגעות למיומנויות טכניות ואישיות. אתם יכולים להתכונן לריאיון על ידי תרגול התשובות שלכם לשאלות נפוצות בראיונות עבודה. הכינו כמה סיפורים על חוויות העבר שלכם, כולל זמנים שבהם דברים הסתדרו עבורכם, הצלחות שחוויתם ואתגרים שהצלחתם להתגבר עליהם, וגם סיפורים על אופן ההתמודדות שלכם כאשר דברים לא הסתדרו לטובתכם או בהתאם לציפיות שלכם.

הנה כמה דוגמאות לשאלות שאתם עלולים להיתקל בהן:

  • למה אתם חושבים שאתם מתאימים לתחום?
  • איך הייתם מתמודדים עם בעיה שאתם לא יודעים איך לפתור?
  • האם תוכלו לספר לנו על הפעם שבה ביצעת משימה כחלק מצוות?
  • מה אתם מחפשים ממקום העבודה?
  • מה ציפיות השכר שלכם?
  • מה החוזקה שלכם, ואיזו תכונת אופי הייתם משנים בעצמכם?

לסיכום,

כדי להגדיל את סיכוייכם להתקבל לעבודה בתחום ההייטק

  1. רכשו ידע ומיומנויות.
  2. רכשו ניסיון בעולם האמיתי.
  3. בנו רשת קשרים איכותית.
  4. הכירו את התעשייה ואת התפקיד.
  5. הגדירו מה אתם רוצים.
  6. למדו איך להתראיין ולספר את הסיפור שלכם.

אם אתם מעוניינים להתקבל לעבודה בהייטק, אתם חייבים חשבון לינקדאין.
כדי לדעת איך לקדם את הפרופיל שלכם בצורה מושלמת מא’ ועד ת’ לחצו על המאמר שלי “הכל על לינקדאין”

 

 

עמרי ווגסטף

יועץ קריירה והבעלים של “מרקורי שירותי קריירה” מומחה לינקדאין, מרצה על ניהול קריירה בעולם העבודה החדש, ומלווה אנשים למציאת עבודה שהם אוהבים.

מרצה בחברות, ארגונים אוניברסיטאות ומנחה הפודקאסט “הצלחה עם משמעות” בו אני מראיין את המנכ”לים המובילים במשק על הצלחה בקריירה.

לייעוץ קריירה אישי לחצו כאן
לתיאום הרצאות בארגון שלכם: לחצו כאן

מה דעתכם? נשמח לשמוע!

מאמרים קשורים שיכולים לעניין אותך:

פתח צ'ט
1
צריכים עזרה?
היי מה שלומך?
כאן עומרי... איך אני יכול לעזור לך?
דילוג לתוכן